LED svetlo zvýši vašu kvalitu života a zároveň ušetrí energiu

V súčasnosti je LED svetlo jedným z energeticky najefektívnejších spomedzi všetkých ostatných možností svietenia.

Pre niekoho je dôležité chrániť životné prostredie a jedna z možností ako sa na ňom neodmysliteľne podieľať je šetriť elektrinu pomocou správneho výberu svetla.

Ekologický aspekt: LED svetlá obsahujú menej škodlivých látok a majú menší ekologický odtlačok v porovnaní s niektorými inými typmi osvetlenia. To môže prispieť k lepšiemu životnému prostrediu.

Nižšie mesačné účty za elektrinu

Pre bežného Slováka je tiež dôležitý rodinný rozpočet a nikto by nechcel míňať peniaze tam, kde sa dajú ušetriť.

Úspora energie a nákladov: Moderné LED diódy sú oveľa efektívnejšie ako ich predchodcovia, a to ani nemusíme porovnávať plynové výbojky, ktoré už málokto používa.

Ak porovnáme percento úspory energie LED žiarovky a klasickej žiarovky, výsledok bude zrejmý. LED žiarovky s 8-10 krát menším výkonom v porovnaní so žiarovkami sú schopné vyžarovať rovnaké množstvo svetla.

Kvalita života

Moderné LED lampy sú tiež oveľa bezpečnejšie. Nespália vás, ak ich budete chcieť vymeniť ihneď po vypnutí. Ak ide o žiarovku v lampe na detskom písacom stole, nemusíte sa báť, že sa náhodou popáli vaše dieťa alebo sa plastová lampa začne topiť.

Veď obyčajná žiarovka sa dokáže zohriať až na 250°C. Tým minie až 90 % prijatej energie na tvorbu tepla (tzv. tepelné straty).

LED lampy sa často porovnávajú so žiarivkami, ktoré tiež spotrebúvajú málo elektriny. Fluorescenčné zariadenia však obsahujú výpary ortuti, takže sú potenciálne nebezpečné pre zdravie a životné prostredie.

Technológia LED svetiel umožňuje regulovať teplotu svetla, čo umožňuje v miestnosti vytvoriť atmosféru na akú máte práve náladu. Teplé svetlo môže vytvoriť útulnú, romantickú atmosféru, zatiaľ čo chladné svetlo je ideálne pre činnosti, ktoré vyžadujú bdelosť a sústredenie.

 

Kúpou LED svetla investujete do svojej budúcnosti. Počiatočné náklady na LED žiarovky sú oveľa vyššie ako bežné žiarovky, ale náklady na nákup takýchto žiaroviek sa rýchlo vrátia a navyše získate ďalšie úspory.